Lichaamsgerichte psychotherapie > Innerlijk kindwerk

 

Soms staat je van alles in de weg om helemaal jezelf te zijn en te genieten van het leven. Misschien mocht je als kind niet huilen, boos of uitbundig zijn. Je moest flink zijn en je inhouden. Je kunt ook het gevoel hebben dat je niet genoeg aandacht en liefde van je ouders kreeg.

Tijdens je geboorte en de eerste zes jaar van je leven vorm je de basis van je overtuigingen over jezelf en het leven. Dat kunnen de negatieve overtuigingen van een gekwetst kind zijn zoals: “ik mag er niet zijn”, “ik ben niet goed genoeg”, "ik ben niet om van te houden". Wanneer zo’n negatieve overtuiging je leven voor een groot deel bepaalt, kun je somber, lusteloos, depressief of angstig worden. Dat kan je in de weg staan bij het aangaan van relaties of in je werk.

Het innerlijk kindwerk helpt je met al deze overtuigingen en gevoelens in contact te komen. In een veilige omgeving kun je gebeurtenissen waarin de overtuigingen ontstaan zijn opnieuw beleven en voelen. Met de wijsheid en de kracht die je nu als volwassene hebt, zet je recht wat er eerder mis is gegaan.  Je komt meer in contact met wie je werkelijk bent. Daardoor kun je meer gaan genieten van jezelf, anderen en het leven.

 

Opvoeden begint
al voor de geboorte
de kern van het wezen in je buik
heeft alles al in zich
om te zijn wat het is
te weten wie het is
Mooi zijn de mensen
Die worden wie ze zijn