Lichaamsgerichte psychotherapie > Visualisaties

 

Bij deze werkvorm gaat het erom dat je je volledig ontspant om in contact te komen met je lichaam, en het onbewuste in jezelf. Je gaat voorbij gedachten en oordelen. Onder begeleiding ga je naar binnen in jezelf en kom je op plaatsen waar beelden, ervaringen en ideeŽn naar boven kunnen komen zodat je zicht krijgt op wat achter je denken en je overtuigingen ligt.
Visualisaties zijn een veilige manier om je innerlijke wereld te leren kennen door middel van symbolen en beelden. Je kunt naar jezelf kijken en delen van je onbewuste bereiken zonder verstrikt te raken in de beleving ervan.

Naast de open visualisatie die hierboven beschreven is, bestaat ook de geleide fantasie. Hierbij vertelt de therapeut een verhaal waarbij jouw beelden vorm krijgen. Ook zorgt de begeleidende muziek voor een diepe ontspanning. Op deze manier kun je bij onbewuste jeugdervaringen komen. Het gevolg van visualisaties is dat het onbewuste bewust wordt, en daarmee zijn negatieve kracht verliest die het in het dagelijks leven over je heeft